Vädertätning UB

För minimala energiförluster

En vädertätning är den konstruktion som gör att lossning och lastning av gods sker med minsta möjliga energiförlust från byggnaden. 

På lastbryggan monteras ett lasthus, en enkel och stabil stålkonstruktion omsluten av tak- och väggplåt. Lasthuset är konstruerat enligt EN 1090-1 för att klara av de tänkbara snö- och vindlasterna. Vädertätningen monteras i öppningen av lasthuset. 

När lastfordonet har backat in och dockat vid lastbryggan sätter man igång vädertätningen. Vädertätningen manövreras via ett styrskåp som monteras vid portöppningen.

Modell UB är en uppblåsbar vädertätning som består av tre sektioner av tubformade kuddar, en toppsäck och två sidosäckar. Säckarna omsluter flaket och när de är fyllda skapas en god tätning.

En snabb och effektiv tätning

 

Vädertätningen är konstruerad för att i första hand monteras på våra lasthus, men vi kan också montera den på redan befintligt lasthus eller vägg. Flexibilitet är en av våra största styrkor.

Vädertätningen har en tilltalande design. Säckarna levereras som standard i en stilren svart kulör tillsammans med gula inbackningsanvisare för att göra det enklare för chaufförerna att navigera när de backar in mot lastkajen. Tak- och väggplåten levereras med standardkulören ljusgrå (RAL 7035), men vid annat önskemål ordnar vi andra kulörer.

Säckarna är tillverkade i polyamid-armerad oljebeständig PVC-duk. Det innebär att den har mycket god väderbeständighet och står emot deformation inom temperaturspannet -40 till 70 °C. 

Vår vädertätning modell UB ger er en snabb och effektiv tätning mellan lastbil och lasthus. Som resultat sparar ni energi och skyddar era anställda som inte behöver vara utsatta för väder och vind under lastning eller lossning.

En UB-vädertätning in action!

Stor kunskap och Erfarenhet

Vi har stor kunskap och lång branscherfarenhet och kan därför ge våra kunder skräddarsydda produkter. När du beställer en lastbrygga hos oss måttanpassar vi den efter era behov och önskemål. En god variation av kulörer och beslag finns tillgängliga, samt om ni önskar andra tillval på er lastbrygga.