Brandportar

Vill du brandsäkra din industri eller verksamhet? Då ska du välja en brandklassad port eller brandskjutport!

Brandportar för din industri

Brandsäkerhet i byggnader går inte att underskatta. När en brand inträffar kan rätt val av brandport rädda liv. Brandskjutportar är en helt nödvändig skyddsanordning som skiljer brandcellsgränser åt och effektivt hindrar branden från att spridas inom lokalen. Det köper livsviktig tid åt brandkåren och på så vis kan både liv och delar av industrilokalen räddas.

På Boverkets hemsida kan man läsa att byggnadsklassen avgör omfattningen av brandsäkerheten. Valet av brandport beror på vilken byggnadsklass byggnaden i fråga faller under.

Industrilokaler placeras ofta under ”Br3 – Byggnader med litet skyddsbehov”, men inte alltid. Det finns många aspekter att ta hänsyn till. När du köper en branddörr eller brandskjutport från oss köper du inte bara själva produkten – utan även vår kompetens.

Brandskjutportar: Effektivt brandskydd som sparar utrymme

En brandskjutport är en typ av branddörr som öppnas genom att skjutas åt sidan istället för att vika utåt eller inåt. De är ett utmärkt alternativ för att upprätthålla brandsektioner i byggnader samtidigt som de sparar utrymme.

Fördelar med brandskjutportar:

Utrymningsbesparande: Till skillnad från slagportar kräver inte brandskjutportar något utrymme framför eller bakom sig för att öppnas. Detta är speciellt fördelaktigt i trånga utrymmen eller där dörrplacering är begränsad.

Snabb passage: Brandskjutportar kan öppnas snabbt och enkelt, vilket underlättar passage för människor och transporter vid utrymning eller vid frekvent trafik.

Modern estetik: Många brandskjutportar har en stilren design som passar bra in i moderna byggnader.

Vi erbjuder en mängd olika tillbehör, vi kan tillgodose er med till exempel följande:

  • Fönster eller dörr i brandskjutport.
  • Lackering i valfri kulör
  • Motordrift
  • Fjärrstyrning tex, radar, radio eller magnetslinga
  • Batteribackup för att säkerställa funktion

 

Har ni önskemål om annorlunda funktioner är ni välkomna att kontakta oss för mer information.

Brandportar och brandskjutportar som uppfyller alla säkerhetskrav

Vi levererar tillförlitliga brandportslösningar som uppfyller alla säkerhetskrav, vare sig det är inom industri eller offentlig verksamhet. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen. Brandportar kommer i olika utföranden, bland annat brandgardiner, brandjalusier eller brandskjutportar.

För att brandporten ska fylla sin funktion måste den vara rätt märkt. De portar vi säljer är CE-märkta, godkända enligt Europastandarden EN 16034 och tillverkas enligt Europastandarden EN 13241-1.

Brandportarna ska också ha rätt klassning, en så kallad brandteknisk klass.

Det finns tre huvudklasser som beskriver motståndet hos brandportarna:

  • E – integritet mot brand, visar hur länge porten står emot sticklågor och liknande
  • I – isolering, beskriver maximal temperaturhöjning på den sida där det inte brinner
  • W – värmestrålning på ett avstånd av cirka en meter från den sida porten där det inte brinner


Dessa klassningar kommer ofta i kombinationer, vi ser till att du får rätt sådan. Brandportarna uppfyller brandkrav från EW15 till EI240 och kan även levereras i utförande med skydd mot rökgasspridning S200.

Utöver den gedigna säkerheten som portarna medför har de även en tilltalande design som gör sig lika bra i offentlig som privat miljö.

Stor kunskap och Erfarenhet

Vi har stor kunskap och lång branscherfarenhet och kan därför ge våra kunder skräddarsydda produkter. När du beställer en lastbrygga hos oss måttanpassar vi den efter era behov och önskemål. En god variation av kulörer och beslag finns tillgängliga, samt om ni önskar andra tillval på er lastbrygga.