Teleskopsbryggor

Teleskopbrygga

En teleskopbrygga, eller lastbrygga med teleskopläpp, är konstruerad så den skjuts ut steglöst från under bryggplanet för att sedan lägga sig på lastbilsflaket.

Man kan då skjuta ut läppen lagom mycket för att undvika att skada gods på lastbilen. Lastbrygga typ T skapar dessutom en slät övergång mellan lastbrygga och bryggplan när läppen är maximalt utskjuten, för att göra lastning och lossning av gods så smidig som möjligt.

Dockabs teleskopbryggor tillverkas i en mängd standardstorlekar och med en lastkapacitet från 60 kN till 90 kN. Nivåupptagningen är ca 350 mm (skillnad mellan lastkaj och lastbilsflak).

Konstruerad för att hålla en extremt hög kvalitet

Utförandet görs enligt säkerhetsstandarden för lastbryggor SS-EN 1398:2009. 

Lastbryggan är byggvarubedömd med betyget ”Accepteras”. 

Vid önskemål tillverkar vi teleskopbryggor med högre maxlast. 

Våra olika modeller:

  • Modell T levereras utan färdigmonterade kajer
  • Modell TK är en lastbrygga som levereras med färdigmonterade kajer för snabbt och smidigt montage
  • Modell TL har en länge läpplängd då läppen är fullt utskjuten (500 mm). Denna modell används till containerhantering eller vid behov av större maxlaster
  • Modell TLK levereras med färdigmonterade kajer.

Stor kunskap och erfarenhet

Vi har stor kunskap och lång branscherfarenhet och kan därför ge våra kunder skräddarsydda produkter. När du beställer en lastbrygga hos oss måttanpassar vi den efter era behov och önskemål. En god variation av kulörer och beslag finns tillgängliga, samt om ni önskar andra tillval på er lastbrygga.