Vädertätningar

Vad är en vädertätning?

En vädertätning är den konstruktion som gör att lossning och lastning av gods sker med minsta möjliga energiförlust från byggnaden. 

På lastbryggan monteras ett lasthus, en enkel och stabil stålkonstruktion omsluten av tak- och väggplåt. Lasthuset är konstruerat enligt EN 1090-1 för att klara av de tänkbara snö- och vindlasterna. Vädertätningen monteras i öppningen av lasthuset. 

När lastfordonet har backat in och dockat vid lastbryggan sätter man igång vädertätningen. Vädertätningen manövreras via ett styrskåp som monteras vid portöppningen.

Vi erbjuder olika typer av vädertätningar

Vi erbjuder tre sorters vädertätningar:

Modell UB: En uppblåsbar vädertätning som består av tre sektioner av tubformade kuddar, en toppsäck och två sidosäckar. Säckarna omsluter flaket och när de är fyllda skapas en god tätning.

Modell UBS: Modell UBS är en vidareutveckling av modell UB, med uppblåsbara sidosäckar men med en toppduk som klarar större variation på fordonshöjder.

Modell DSL: Modell DSL är en vädertätning av duk typ som är tillverkad av metallprofiler klädda med PVC-duk på tak och väggar.

Om du vill läsa mer på egen hand om våra respektive sorter kan du klicka på länkarna i texten.

Vilken typ som passar dig kan vara svårt att veta, ta gärna kontakt med våra kunniga säljare så hjälper vi dig.

Ett självklart komplement till lastbryggor

Vi rekommenderar att du i kombination med lastbryggan väljer till en vädertätning. Den minskar energiförlusterna från lokalen och förbättrar arbetsmiljön för lagerpersonalen.

Stor kunskap och erfarenhet

Vi har stor kunskap och lång branscherfarenhet och kan därför ge våra kunder skräddarsydda produkter. När du beställer en lastbrygga hos oss måttanpassar vi den efter era behov och önskemål. En god variation av kulörer och beslag finns tillgängliga, samt om ni önskar andra tillval på er lastbrygga.