Snabbrullportar

Snabbrullportar

Snabbrullportar är ett utmärkt val för dig med målet att effektivisera energianvändningen i lokaler med hög trafik mellan byggnadens olika delar. Varför är det så?

När en industriport är nedhissad är det viktigaste ur energiåtgångssynpunkt att den är väl isolerad. Om isoleringen är bra minskar värmeförlusterna. Men hur är det i verksamheter där en port öppnas och stängs med hög frekvens under arbetsdagen?

Isoleringen är fortfarande viktig, men det som verkligen sparar på energiåtgången är hastigheten på porten

Fördelen med snabbrullportar i din industri

Fördelen med en snabbrullport är som det låter – att den normalt går snabbare än andra typer av portar, så som takskjutportar eller vikportar. Ju kortare tid en port står öppen – desto mindre blir energiförlusten mellan byggnadens olika delar.

Hur stor är egentligen skillnaden? 

En vanlig takskjutport på ca fyra meters höjd kan ta allt från 15-20 sekunder att höjas eller sänkas. Men en snabbrullport har en höj- och sänkhastighet på närmre två meter per sekund.

Med de siffrorna i åtanke får du en uppfattning om hur mycket mer energieffektiv snabbrullporten är än en annan typ av port, särskilt om den öppnas och stängs många gånger under en arbetsdag.

En investering i arbetsmiljön

Snabbrullporten är det ultimata alternativet när man t.ex. behöver reducera insyn eller avskilja ljud och miljözoner i industrin från varandra och även i livsmedelsindustrin där man inte vill släppa in värme in i kyl- eller frysrum.

En snabbrullport används ofta inomhus, men vi har även modeller för snabbrullportar som kan sitta i ytterfasad om det behovet finns.

Alla portar är CE-märkta och tillverkas enligt Europastandarden EN 13241-1. Märkningen gör att du kan vara säker på att snabbrullporten inte bara höjer arbetsmiljön, utan även säkerheten.

Vi på Dockab erbjuder snabbrullportar som håller hög kvalitet till ett förmånligt pris. 

Våra tillval

Vi har ett antal tillval som går att beställa, här är några exempel:

  • Fönster eller dörr i brandskjutport.
  • Lackering i valfri kulör
  • Motordrift
  • Fjärrstyrning tex, radar, radio eller magnetslinga
  • Batteribackup för att säkerställa funktion


Har ni önskemål om annorlunda funktioner är ni välkomna att kontakta oss för mer information.

Stor kunskap och erfarenhet

Vi har stor kunskap och lång branscherfarenhet och kan därför ge våra kunder skräddarsydda produkter. När du beställer en lastbrygga hos oss måttanpassar vi den efter era behov och önskemål. En god variation av kulörer och beslag finns tillgängliga, samt om ni önskar andra tillval på er lastbrygga.