Takskjutportar

Takskjutportar för din industri

Är du i behov av en port som ger dig bra med utrymme och sänker byggnadens energiförbrukning? Då är takskjutporten rätt val för dig! 

 

Vad är en takskjutport?

Takskjutportar monteras med skenor som löper efter vägg och även ut med taket inuti lokalen. Själva porten är indelad i sammankopplade sektioner som följer skenorna när porten öppnas och stängs. 

En takskjutport används oftast i ytterfasad eller i kombination med en lastbrygga och kan fås både som i manuell version och med motordrift. 

Vad ska man tänka på vid val av en takskjutport?

Det viktigaste att tänka på vid val av en takskjutport är att den har:

  • god isoleringsförmåga mot värmeöverföring,
  • luft- och vattentäthet, samt
  • dess vindlastkapacitet.


Isoleringen är avgörande för att byggnaden ska ha en hög energieffektivitet, för till skillnad från snabbrullportar öppnas och stängs vanliga takskjutportar inte lika ofta. Har du låg isolering i takskjutporten kommer mer värme än nödvändigt sippra ut från lokalen, vilket i sin tur leder till ökade energikostnader.

Våra takskjutportar har mycket god isoleringsförmåga och dessutom har en hög säkerhet för både klämrisk och inbrott. Alla dessa faktorer gör takskjutporten till det mest populära valet av port för industrier.

Alla portar tillverkas enligt Europastandarden EN 13241-1

Alla portar tillverkas enligt Europastandarden EN 13241-1 och uppfyller relevanta klassningar.

Det kan vara svårt att veta vilken takskjutport som är bäst lämpad för dina behov. Variationen på marknaden är stor, och vissa lösningar passar bättre eller sämre. Vi har lång erfarenhet i branschen och kan guida dig i ditt val av takskjutport.

Vi måttanpassar porten efter era behov och önskemål

När du beställer en takskjutport hos oss måttanpassar vi den efter era behov och önskemål. Vi erbjuder även installation och service av portar. 

När du beställer en takskjutport från Dockab kan du räkna med hög kvalitet hela vägen – från första kontakt till installation. 

Vi har en stor variation av kulörer och beslag tillgängliga för att tillgodose era behov. Hör av dig till oss när du är ute efter en takskjutport så ser vi till att du får det du önskar! 

Stort utbud av tillval

För att förenkla användningen eller höja säkerheten erbjuder vi följande tillval:

  • Fönster i olika storlekar och varianter
  • Lackering i valfri kulör
  • Tjockare isolering med lägre U-värde
  • Fjärrstyrning tex, radar, radio eller magnetslinga
  • Frekvensstyrningar för snabbare öppning

Vi har lång erfarenhet

Är du osäker på om en takskjutport är rätt val för just dig? Tack vare vår långa erfarenhet i branschen kan vi hjälpa dig som letar efter en industriport till din verksamhet. Vi ser till att du får den typ av port som är bäst lämpad efter dina omständigheter.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Stor kunskap och erfarenhet

Vi har stor kunskap och lång branscherfarenhet och kan därför ge våra kunder skräddarsydda produkter. När du beställer en lastbrygga hos oss måttanpassar vi den efter era behov och önskemål. En god variation av kulörer och beslag finns tillgängliga, samt om ni önskar andra tillval på er lastbrygga.