Dockningssystem

Kompletta Dockningssystem för industri och logistik

Vid mottagning och leverans av varor är det viktigt att hanteringen sker på ett säkert och smidigt sätt. Ett komplett dockningssystem från Dockab tillgodoser alla era logistikbehov.

Ett komplett dockningssystem består av lastbrygga, lastkaj, lasthus, vädertätning och port.

En lastbrygga överbryggar nivåskillnaden mellan lastfordonets flak och lastkajen. Lasthuset är den omslutande stålkonstruktionen över lastbryggan. Vädertätningen kapslar in lastfordonet för att minimera energiförluster från lokalen.  Porten monteras innanför vädertätningen så lagerpersonalen kan ta sig in och ut till lastkajen från lagret. Dessa delar utgör kärnan i ett dockningssystem.

Vi erbjuder också en stor mängd olika tillval som ökar synligheten och underlättar för lastfordonets chaufför vid inbackningen till dockningsstationen. Du hittar vårt kompletta utbud av tillbehör i vår webshop.

Kostnadseffektiva dockningar av högsta kvalitet

Hos Dockab finner du smarta och kompletta lösningar för dina behov. Med över 30 år i branschen och enda svensk tillverkare av lastbryggor har vi en god förståelse av det skandinaviska klimatet och de krav som ställs på dockningssystem i våra breddgrader.

Vi erbjuder våra kunder anpassningsbara och kostnadseffektiva dockningar av högsta kvalitet. En av våra största styrkor är vår förmåga att skräddarsy lösningar efter just era unika behov och önskemål.

I vårt sortiment har vi olika typer av lastbryggor, lasthus, vädertätningar och portar och kan på så sätt plocka ihop en optimal lösning.

Påkörningsskydd till dockningssystem

Vid lastkajer förekommer det att lastfordonen backar för långt in mot dockningsstationen. Det kan ha flera orsaker. Dålig sikt, bristande inbackningsanvisningar, att man lossar gods när det är mörkt är några exempel. Ofta resulterar det i att lastbryggan tar skada. I bästa fall kan man reparera den, men i värsta fall krävs det att man byter ut den.

För att dockningssystemet ska ha en så lång livstid som möjligt rekommenderar vi att ni nyttjar våra tillgängliga påkörningsskydd.

Påkörningsskydden passar till alla typer av lastkajer. De kan monteras direkt på lastbryggan, på befintlig kaj eller vid portomfattningen. 

Det är enligt vår erfarenhet en klok investering.

IMG_0976

Stor variation av påkörningsskydd

Vi tillhandahåller en stor variation av påkörningsskydd. Med vägledning från vår kunniga säljpersonal ser vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Välkommen in till vår webshop för att se vårt sortiment. Det kan kännas som en omfattande uppgift att hitta rätt typ av dockningssystem med tillhörande skyddsanordningar. Med vår hjälp blir det mycket enklare.